Om oss

”Musik ska byggas utav glädje”. Vi är en ideell förening utan vinstintresse, men med ambitionen att skapa sann musikglädje, för oss själva och för publiken.

Bobbe Big Band bildades 2005 med rötter i den lundensiska studentmyllan. Storbandet har framträtt med solister som Janne Schaffer, Fredrik Kronkvist, Vincent Nilsson, José Gil Pinera Leygoniel, Miriam Aïda, Kjeld Lauritsen, Ola Åkerman, Niklas Fredin och Lasse Lindgren. BBB har för vana att slå på stort. Under konsertserien All That Jazz utökas bandet till att omfatta symfoniorkester och gospelkör, ibland med så många som 100 musiker på scen samtidigt. Bandet spelar även upp till dans på baler, bröllop, disputationer och andra dansanta arrangemang.

Big Time Swing är bandets debutplatta. Den släpptes under det innehållsrika jubileumsåret 2015. Skivan finns att köpa på HepCat.

Robin ”Bobbe” Hellström är Bobbe Big Bands musikaliska ledare, dirigent, arrangör, inspiratör och drivande eldsjäl. Sedan starten har han lett bandet genom ett stort antal musikaliska utmaningar och äventyr. Han kommer från den lilla hålan Sandsbro, 5 km utanför Växjö.